FoodproblemsÉlelmiszerekről, kicsit másképp... |
Bemutatkozás Tisztelt Érdeklődő! Vajda Ágnes vagyok, 2. éves PhD hallgató a Szent István Egyetem (korábban Budapesti Corvinus Egyetem) Élelmiszertudományi Karán. Bsc diplomámat élelmsizermérnökként 2011-ben, élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnökként 2014-ben szereztem. Bár a kar, amelyen végeztem és a képzés maga az elmúlt évek során számos átalakuláson ment keresztül, az érdeklődésem az élelmiszertudomány iránt mit sem változott. Ebből kifolyólag doktori kutatásom témája az élelmiszer eredetű megbetegedések, ezen belül is a szalmonellózisok társadalmi költségeinek meghatározása hazánkban. E kutatás eredményes megvalósítása nem kis feladat. Az egyes költségtípusok mellett (pl.: háztartásban felmerülő költségek) a szalmonellózisok valódi esetszámának ismeretét teszi szükségessé. (A regisztrált esetszámok, ahogy az számos szakirodalomban is szerepel, a valódi esetszámok töredékét teszik ki. WHO, 2010.) Kutatásom abba a szakaszba érkezett, ahol a folytatáshoz elengedhetetlen a hazai megbetegedésekkel kapcsolatos adatok elemzése. Mivel előbbiekkel kapcsolatban bővebb információk nem állnak rendelkezésre, az Ön és ismerősei segítségére is számítok e nehéz, de igen izgalmas kutatás sikeres elvégzésében. Köszönettel: Vajda Ágnes PhD hallgató
Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék Képgaléria
|