Foodproblems

Élelmiszerekről, kicsit másképp...


Hasznos információk

Ösztöndíjak

Ha kutatni szeretnél külföldön, vagy tudományos munkában részt venni...

akkor a Tempus Közalapítvány által kiírt pályázatok Neked szólnak. A Közalapítvány által menedzselt pályázatok közül  az egyik legkedveltebb a Campus Mundi ösztöndíj megpályázása. A Campus Mundi célja, hogy a kiemelkedő tanulmányi teljesítményű hallgatók az itthoni tanulmányaikhoz szorosan kötődő rövid külföldi tanulmányúton (esetleg konferencián) vegyenek részt, mely biztosítja a nemzetközi tudományos életbe történő bekapcsolódásukat, megjelenésüket, szakmai és interkulturális tapasztalatszerzésüket. A nyertes hallgatók azonban nem csak kutatási, hanem művészeti tevékenységet is folytathatnak külföldön, amennyiben ilyen területen folytatnak tanulmányokat. Az urtazással és tanulással kapcsolatban azonban figyelembe kell venni, hogy a tanulmányút minimális időtartama 2 nap, legfeljebb pedig 30 nap lehet az utazási napokon kívül.

Kik pályázhatnak?

Bármely Erasmus+ programban részt vevő (Erasmus+ charterrel rendelkező) magyarországi felsőoktatási intézmény magyarországi képzési helyén tanuló hallgatója nyújthat be pályázatot, aki:

  • MSc- vagy doktori (PhD/DlA)képzésen folytat tanulmányokat, és a képzés keretében legalább 1 lezárt aktív félévvel rendelkezik;
  • osztatlan képzésen folytat tanulmányokat, és a képzés keretében legalább 7 lezárt aktív félévvel rendelkezik;
  • a pályázott tevékenység megvalósításakor aktív hallgatói vagy doktorjelölti jogviszonnyal rendelkezik;
  • a munkanyelvből legalább B2 szintű, komplex nyelvtudással rendelkezik;
  • vállalja, hogy a támogatás lejártát követő 5 évig részt vesz a program alumni rendszerében, illetve biztosítja elérhetőségét.

További részletekért érdemes megtekinteni a Közalapítvány hivatalos weboldalát.

http://www.tka.hu/palyazatok/4811/campus-mundi


© Minden jog fenntartva.